Dava önderi Seyyid Kutub

29 Ağustos, İslâm âleminin değerli ilim adamlarından ve fikir önderlerinden Seyyid Kutub’un idam edilmesinin yıldönümüydü. Onu bu vesileyle bir kez daha anmak ve kendisinden kısaca söz etmek istiyorum.Seyyid Kutub, 20....

29 Ağustos, İslâm âleminin değerli ilim adamlarından ve fikir önderlerinden Seyyid Kutub’un idam edilmesinin yıldönümüydü. Onu bu vesileyle bir kez daha anmak ve kendisinden kısaca söz etmek istiyorum.

Seyyid Kutub, 20. yüzyılın en büyük ve önemli düşünürlerinden biridir. O inancı uğruna tüm sıkıntı ve güçlüklere göğüs geren, hatta bu yolda canını vermekten dahi çekinmeyen, düşünceleriyle, yaşantısıyla çevresine ışık saçan önder bir şahsiyettir.

Seyyid Kutub’un fikirleri İslâm dünyasının her tarafında yetişen nesil üzerinde ciddi şekilde etkili olmuştur. O şehadetiyle aynı zamanda ümmetin genç neslinin dirilişine, kendine gelmesine ve tevhid anlayışını hayatına yansıtmasına vesile olmuştur. 

Yüce Allah’tan ona rahmet ve mağfiret diliyor, şehadetini en güzel kabulle kabul etmesini temenni ediyoruz. 

İğrenç karikatür yarışmasının iptali

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 17 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 225 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar