Tehditler Esed’i durduramıyor

ABD’nin ve onunla aynı kulüpte yer alan Batılı güçlerin göstermelik, içi boş ve gerçekte Esed rejiminin sergilediği vahşetin önüne geçme gibi bir hedefi olmayan tehditleri Beşşar Esed’in ve...

ABD’nin ve onunla aynı kulüpte yer alan Batılı güçlerin göstermelik, içi boş ve gerçekte Esed rejiminin sergilediği vahşetin önüne geçme gibi bir hedefi olmayan tehditleri Beşşar Esed’in ve onun arkasında duran Rus işgal güçlerinin ilerlemesini durduramıyor. Çünkü Esed rejimi bu tehditlerin sadece siyasi amaçlı olduğunu, tehditte bulunanların kendisinin saldırgan tutumunun önüne geçme gibi bir hedeflerinin olmadığını çok iyi biliyor. 

Beşşar Esed rejiminin Duma’ya yönelik kimyasal saldırısının asıl amacı Doğu Guta’nın tamamı üzerinde hakimiyeti ele geçirmek ve muhalif güçleri bu bölgeden tamamen çıkmaya zorlamaktı. Nitekim bir yandan ABD, İngiltere ve Fransa’nın göstermelik tehditleri devam etse de Baas rejiminin silahlı güçleri Rus işgal güçlerinin desteğiyle son kimyasal saldırının hedefi olan Duma da dâhil olmak üzere Doğu Guta’nın tamamında kontrolü ele geçirdi. 

Haberlerde belirtildiğine göre Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’deki rejim güçlerinin Duma da dâhil olmak üzere Doğu Guta’nın tamamında kontrolü ele geçirdiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre aynı zamanda bölgenin muhalif silahlı gruplardan arındırılması konusundaki anlaşmaya binaen dün yani 12 Nisan Perşembe günü Rus işgal güçleri de bölgeye yayıldı. 

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre bölgeden muhalif silahlı grupların çıkarıldıklarının gösterilmesi amacıyla Duma’ya Baas rejiminin bayrakları asıldı. 

Haberlerde Rus işgal güçlerinin bölgede güvenliğin kontrolünün Rus askeri zabıtasına devredilmesi konusunda Ceyşu’l-İslâm hareketiyle anlaşma yaptığı ifade edildi. Bu devir işleminden sonra muhalif silahlı güçler ve sivil halkın bir kısmı halen Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolünde olan ve Haleb’in banliyösünde bulunan El-Bab şehrine doğru tahliye edildi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 32 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 225 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 76 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 245 Okunma Filistin Esirler Günü 18 Nisan 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar