Yetkisi var mı, var

Belli ki Cumhurbaşkanı’nın Ak Parti üyeliğinden öte muhalefetle her türlü ağır polemiğe giriyor olması toplumun çok geniş kesimlerini rahatsız ediyor. Belli ki bu rahatsızlık Ak Parti kadrolarına da intikal etmiş durumda.

Şu sıralar iktidar sözcüleri bütün itirazları “Yetkisi var mı var” anlayışı ile karşılıyorlar. Bakıyorum, Numan Kurtulmuş tv sunucusunun muhalefetin “partili cumhurbaşkanı” ile ilgili itirazlarına ilişkin sorusuna “Bu konu milletin oyuna sunuldu ve kabul edildi, Cumhurbaşkanının partili olma hakkı var mı var” şeklinde cevap veriyor. Bu itizarı millet iradesine saygısızlık olarak niteliyor.

Bakıyorum, Mahir Ünal, tv sunucusunun Boğaziçi Üniversitesi rektörünün tayini ile ilgili itirazlara “Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak bu tayini gerçekleştirdi, her şey hukuki zeminde oldu” gibi bir cevap veriyor.

Ne diyeceksiniz?

En son, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı iken önce Yargıtay’a kısa süre sonra da Anayasa Mahkemesi’ne üye tayin edilen İrfan Fidan’la ilgili süreç… 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.108 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.357 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.049 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 637 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar