Yeni PDY ve türbülans

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Pelikancılar” diye bilinen grubun karargahını ziyaret edip orada bir buçuk saat kaldığında şaşırmıştım.

Grubun adı, en etkin biçimde Davutoğlu’nun tasfiyesinde gündeme gelmiş, o zamandan bu yana da liderlik adına racon kesme eylemlerinde rol oynadığı konuşulmuştu. Erdoğan’ın ziyareti kaçınılmaz olarak Davutoğlu’na karşı yürütülen Pelikan operasyonu ile irtibatlandırılacaktı. Şaşırmıştım, demek sayın Erdoğan böyle algılanmasında bir beis görmüyordu. 

Erdoğan’ın ziyareti Davutoğlu’nun yeni parti oluşumu sürecine denk geldiği için Ak Parti çevrelerinde yadırganmamış olabilirdi. 

Ama diyelim Erdoğan’a yıllarca konuşma metinlerini yazacak kadar yakın olan Aydın Ünal, bu yapıyı “partiyi zehirleyen sinsi örgüt” diye tanımlamış, “Eğer durdurulmazlarsa, partiyi tüketinceye kadar asla durmayacaklar.” demişti.

Davutoğlu partiden ayrıldı. Ama partide “Pelikan eksenli türbülans” devam ediyor.

Hani bir PDY vardı ya… Paralel Devlet Yapılanması.

Ak Parti iktidarı “PDY”ye uyanıncaya kadar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın referandum sonrasında söylediği gibi atı alan Üsküdar’ı geçmişti.

Devletin her kurumunda bir “İmam” vardı. Hani o zamanların “Cemaat imamı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.726 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.667 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 802 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.320 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar