Yargı: Politikacıya karşı Demokles kılıcı

Hadi gelin şu Meral Akşener’e yönelik 7 yıl önce başlatılan ve ancak şimdilerde kovuşturmaya yer olmadığına karar verilebilen “FETÖ soruşturması”nı konuşalım.Ama önce birazcık...

Hadi gelin şu Meral Akşener’e yönelik 7 yıl önce başlatılan ve ancak şimdilerde kovuşturmaya yer olmadığına karar verilebilen “FETÖ soruşturması”nı konuşalım.

Ama önce birazcık ekonomiden bahsedelim. Ekonomiye kurtarıcı olarak Mehmet Şimşek’in getirilmesinden… Çünkü sonra söyleyeceğim şeylerin bununla ilişkisi var.

Ekonomi dibe vurdu ya, dibe vurduğu en yükseklerde de görüldü ya, bunun için düne kadarki uygulananların tam tersini uygulayacağı, üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın topluma ezberlettiği temel ekonomik ilkelerinin “rasyonele dönmek” adına üstünü çizeceği bilinen Mehmet Şimşek göreve çağrıldı ya, bütün bunlarda “Dışardan – özellikle Batı’lı finansçılardan- para bulma” motivasyonu etkili oldu ya….

İşte o meselenin uzantısı olarak bir de “Yargının rasyonelleşmesi” sorunumuz var. Evet onun “Boş tencere” gibi iktidar düşürdüğü görülmüyor – Hoş bizde boş tencere bile iktidar değiştirmiyor ya- o yüzden olmalı, henüz oraya bir “Mehmet Şimşek misyonu” gelmedi demek istiyorum.

Oysa şu olaya bakın… Akşener...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 55 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 840 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.739 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.978 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar