Ülkem adına içim acıyor

Yahu yaptırım uyguluyorlar. Bunun “vazgeçebiliriz” mesajı taşıdığı açık değil mi? “Can yakıcı” hiçbir kozumuz yok mu? Batı ile ilişkiyi “onurlu” bir ilişki haline getirmek kaçınılmazdır.

Keşke iş, yaptırım noktasına gelmeseydi.

Evet sorunlar vardı, zaman zaman sert müttefiklik sorgulamasına kadar uzanan gerilim vardı, bilek bükme eylemleri vardı, buna rağmen sanki bunlar demeçler safhasında devam ediyor, iş, yaptırım boyutunda trajik hale gelmiyordu.

Şimdi bir müttefikinizi “Hasım” diye niteliyor ve ona yaptırım uyguluyorsunuz. Bu ülke Türkiye gibi onuruna düşkün bir ülke. Böyle bir yaptırımın Türkiye’de halkta ne tür bir tepki doğuracağını ve ülkeyi yönetenleri nasıl bir tıkanma ile yüz yüze bırakacağını bilmiyor olamazsınız. Ama ok yaydan çıktı ve o ok Türkiye’yi yaraladı.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 48 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 3.931 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.322 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar