Şüpheden kim yararlanır?

Duayen bir avukat. İslami camia içinde. Tweet'i şöyle: - Şüpheden devlet yararlanır! Evrensel kural şu oysa: - Şüpheden sanık yararlanır. İroni var tweet'inde. Günümüzdeki yargı uygulamalarında...

Duayen bir avukat. İslami camia içinde. Tweet'i şöyle:

- Şüpheden devlet yararlanır!

Evrensel kural şu oysa:

- Şüpheden sanık yararlanır.

İroni var tweet'inde. Günümüzdeki yargı uygulamalarında yaşanan sıkıntıyı anlatmaya çalışıyor.

Aynı avukat, yarın 700 - 800 milyar doları bulacak tazminat davaları ile karşı karşıya kalınacağını ifade ediyor.

***

Hanefi Avcı'yı dinledim bir kaç TV programında. Sol ile mücadele eden bir emniyet görevlisi olarak Devrimci Karargâh davasında yargılanmış, yıllarca cezaevinde kalmıştı. Ne zaman? Yargıda FETÖ'nün esip gürlediği zaman. Diyor ki:

- FETÖ ile mücadele onbinlerce insanı cezaevine sokmakla olmaz.

Böyle bir mücadelenin yarın ortaya çıkaracağı sosyal sorunlara işaret ediyor.

Hanefi Avcı'nın FETÖ'yü koruması diye bir şeyden söz etmek mümkün değil. Ancak bence yine devlet-toplum ilişkilerinde ortaya çıkacak sancıları dikkate alarak, teröristlerle akıntıya kapılanları birbirinden ayırma noktasında daha makul çözümler aranması gerektiğine işaret ediyor.

***

Pek çok insan, bir yandan Ergenekon- Balyoz davalarında yaşanan hukuksuzlukların yol açtığı insan hakları ihlallerine bir yandan da herkesi aynı çuvala doldurmak yüzünden gerçek darbecilerin yargılanmaktan kurtulmasına işaret ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 2.789 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.244 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.152 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.380 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar