Soylu ciddiye alınmalı mı?

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (18.11.2022)''Soylu ciddiye alınmalı mı?'' başlıklı yazısı.

Malum, İstiklal Caddesi’ndeki terör eyleminin hemen ardından sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada doğrudan ABD’yi hedef aldı. O sıra ABD Büyükelçiliği bir taziye mesajı yayınlamıştı ve İçişleri Bakanı Soylu bu mesajı “Katilin cinayet mahalline ilk gelen kişi olması”na benzetti. Sayın Bakan’a göre 6 kişinin ölümüne, onlarca kişinin yaralanmasına yol açan terör eylemi “ABD tarafından verilen bir mesaj”dı.

“Bize verilen mesajı biliyoruz” dedi sayın bakan, sonra da “ABD Büyükelçiliği’nin taziyesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Müttefikliğimiz tartışılmalıdır. Biz kimsenin düşmanı değiliz. Kimseye kalleşlik yapmıyoruz. Bu kalleşliklere tahammül edecek gücümüz kalmadı. PKK’ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa faili odur. Bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz”” diye konuştu.

Bu sözlerdeki iddia açık:

-ABD, PKK’ya iç istihbarat sağlamakla suçlanıyor, bir.

-Bunun bir mesaj niteliğinde olduğu ifade edilmiş oluyor, iki.

-Mesajı aldık, karşılığında çok güçlü bir mesaj vereceğiz, deniyor...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 37 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.229 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.042 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 635 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar