Siyasette yeni dönem

Türkiye “muhafazakâr siyaset” olarak yeni bir döneme giriyor. İktidarda muhafazakâr kadro var ve iktidardaki kadronun içinden iki yeni muhalefet hareketi çıkıyor.

Saadet (ya da Fazilet), içinden Ak Parti kadrolarının çıktığı bir muhafazakâr yapıydı, bugünkü durum, Ak Parti’nin, içinden parti çıkaran bir yapı haline gelmiş olmasıdır.

Saadet’in (ya da Fazilet’in) içinden kopanlar, o hareketin yıldız simalarıydı. Gül, Arınç, Erdoğan, Şener…

Bugün Ak Parti’den ayrılıp yeni siyasi hareket başlatanlar da Ak Parti’nin yıldız simaları arasındaydı. Birisi Ak Parti hükümetlerinin ekonomideki iddialı dönemlerinin merkez insanı (Babacan), diğeri Ak Parti hükümetlerinin dış politikasının harçlarını karmış, uzunca bir süre o yapıyı inşa etmiş, en son Başbakanlık ve Genel Başkanlık yapmış (Davutoğlu), bir başkası ise, Erdoğan’ın yanı başında bayrağı birlikte taşıyan insandı. (Gül)

Bunların her biri, Ak Parti’nin felsefesini yazacak insanlardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 15 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.494 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.133 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.609 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 765 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar