Sehven mi otomatiğe bağlandığı için mi?

Ne diyordu Adalet Bakanı Gül: Yargı “pardon” dememeli. Bir şey daha söylemeli şimdi sayın Bakan: Yargı “sehven” dememeli. Çünkü farkında mısınız bilmem ama bedeli insan ödüyor, insan!

"Sehven" Arapça bir kelime. Unutarak anlamına geliyor. Namaz kılanlar bilir: “Sehiv secdesi” diye bir uygulama vardır. Namazın bazı kuralları unutarak yapılmadığında selam vermeden önce secde yapılır ve böylece unutma kusurunun bedeli ödenmiş olunur.
 
“Sehven” kelimesi siyaset dilinde de tepki çeken bir söz söylendiğinde tepkileri önlemek için “sözü söylenmemiş farz edin” türünde bir özür mahiyetinde devreye giriyor. 
“Sehven” bugünlerde bir yargı uygulaması çerçevesinde gündeme geliyor. Osman Kavala davasında.

Olay şu: Kavala malum, dün baktım, 1080 gün olmuş hala tutuklu, bu kadar uzun tutukluluk da tazminat gerektirdiği için suçları yenilemek ve yeni suçlardan tutukluluk kararı vermek gerekiyor, bu sebeple Kavala bir suçtan beraat ediyor, hemen başka suçtan dava açılıyor ve tutukluluğunun devamına karar veriliyor. Son olayda da İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinde yeni bir suçtan iddianame hazırlanmış, iddianame kabul edilmiş ve Kavalanın tutukluluğunun devamına karar verilmiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 2.559 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.093 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.376 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar