Seçimler bitti arkadaşlar

Seçimler bitti arkadaşlar. “Bizim arkadaşlar” Mahallemiz. Seçimler bitti. Seçimlerde taraf olmak vardı, taraf olunca işi “siyah – beyaz”a “Dost – Düşman”a indirmek vardı ve onu yapınca da...

Seçimler bitti arkadaşlar. “Bizim arkadaşlar” Mahallemiz.

Seçimler bitti. Seçimlerde taraf olmak vardı, taraf olunca işi “siyah – beyaz”a “Dost – Düşman”a indirmek vardı ve onu yapınca da işler kolaydı.

Seçim bitince ve sonunda, 20 yıldır olduğu gibi memleketin yükü bizim omuzlarımızda kalınca, artık taraftarlık yetmiyor. Adı sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadesiyle “şahlanma” dönemiyse bunun, “şahlanmak” daha ötede “memleketi şahlandırmak” lazım.

20 yılda pek çok alanda şahlanma gerçekleşmediği görüldü. Mesela ekonomide eskiden gönderdiğimiz birisini yeniden çağırmak zorunda kaldık, o da ilk söz olarak “rasyonele dönmekten başka çare yok” dedi ama biz onun “akıl dışı işlerin zamanı doldu” demek istediğini anlıyoruz.

Acaba bizler de seyir terasında “Ekonomide akıl dışı işler yapılıyor” gibi bir endişeye kapılmış mıydık?

Yoksa, “Yapılanda bir hikmet vardır, vardır büyüklerimizin bir bildiği” tesellisi içimizi rahatlatmış...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.133 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.143 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.373 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar