Sağlık üzerinden hesaplaşma

Sağlıkta iyiyiz. Dünyada bir numara değilsek bile en önlerdeyiz. Bu alana iyi – doğru yatırımlar yapıldı. Şehir hastanelerinin hazine garantili kamu – özel iş birliği sistemi kimi problemler taşıyor olsa da, sağlık yatırımı olarak Türkiye’nin farkını oluşturan unsurlar arasında.

Genel sağlık sigortası Türkiye gibi gelir düzeyi sınırlı -fukarası çok- ülkeler için gerçekten hayat kurtarıcı bir mahiyet taşıyor. “Amerika’da herhangi bir sigortan yoksa hasta olmayacaksın, hatta salgında sigortalı bile olsan hastaneye yatmayacaksın” deniyor. Türkiye’de deyim yerindeyse en kimsesizin bir kimsesi var. 

Ben sağlık konusuna yapılan yatırımın heyecan verici niteliğini ilk önce Diyarbakır Palu’dan ambulans helikopterle hamile bir kadının şehre getirilip doğumunun sağlanması olayında yazmıştım. Benzeri şekilde kardan yolları kapanmış köylerden paletli ambulanslarla hastaların getirilmesi ve tedavi edilmesi de heyecan verici idi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 2.382 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.090 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.370 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar