'Ruz-i mahşer' yazımdan sonra...

Ruz-i mahşerde 15 Temmuz’un hesabı” başlıklı yazımdan sonra üst düzey bir güvenlik bürokratı aradı. Yazıdan dolayı tebrik etti, teşekkür etti, sonra yazının sonunda yer alan ifadelerden yola çıkarak bir değerlendirme yaptı.

Yazının son paragrafları şöyleydi:

“Askere ulaştınız, iğdiş ettiniz, polise ulaştınız iğdiş ettiniz, hakime-savcıya ulaştınız iğdiş ettiniz, “İmam”lığı fesat kurgucusu haline getirdiniz, öğretmeni soru çalma eylemine bulaştırdınız… 

Türkiye’deki “dini hizmetler”in kaç yılına zarar verdiniz, kaç gencin zihnine zehir akıttınız anlayabiliyor musunuz? 
Ruz-i mahşerde yakanıza kaç insanın yapışacağını öngörebiliyor musunuz?

Ve bu işin tevbesi üzerinde düşündünüz mü?”

***

“Tevbe” kelimesi üzerinde duruyordu yüksek seviyeli güvenlik görevlisi.

“-Çıksalar, diyordu, biz milletimize, devletimize karşı büyük günah işledik. Af diliyoruz milletimizden, devletimizden. Adalete teslim oluyoruz. Verilecek cezaya razıyız. Ancak bizim ardımızdan gelerek, bize güvenerek yürüyen insanlar olanlardan sorumlu değildir, deseler”

Bu düşüncesine eklediği bir gerekçe vardı. “Büyük acı birikiyor toplum zemininde. Uzun yıllar toplumu etkileyecek bu acı. Toplumu bundan kurtarmak lazım.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 988 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.341 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.049 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.510 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum