Rusya -Ukrayna vahşi yaşam

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren’in bugünkü (24.02.2022)’’ Rusya -Ukrayna vahşi yaşam ‘’ başlıklı yazısı.

Netflix’te yayınlanan “Münih : Savaş Yaklaşıyor” filmi, Hitler’in savaşa doğru yürüyüşü karşısında İngiltere Başbakanı Çemberlayn (chamberlain)’ın şahsında Batı’lı liderlerin stratejik akıl zaafını anlatır. Hitler’in çılgınlığı görülmemiş ve Avrupa 2. Dünya Savaşı cehennemine sürüklenmiştir.

Albert Camus, Başkaldıran İnsan’da, Hitler’in “sürekli fetih” anlayışına işaret eder. Alman milleti Birinci Dünya Savaşında kaybetmiş, onuru incinmiştir, onu yeniden kazanmalıdır. Yeterli güce ulaştığına inandığında “Lebensraum - Hayat alanı”nı ele geçirmek için, komşu ülkelerdeki Alman azınlıkları da kullanarak fetihlere girişir. Mantığı kendisi kurar, güç ile de buluşunca, kimseye aldırış etmeden harekete geçer. Sonu, Rus tanklarının Berlin’e dayanması ve bir sığınakta intihardır.

Albert Camus, ideoloji dahil her şeyi, kendi stratejik hesapları ekseninde yorumlayan liderlik örneği çerçevesinde Lenin’i de anlatır. Şunları yazar:

“Lenin şöyle der: Bu makine ya da lobutla (devlet’i kastediyor), her türlü sömürüyü ezeceğiz, yeryüzünde sömürme...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.723 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.973 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 507 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.505 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar