Referans İslâm mı?

Referans İslam mı? Yani, ülkeyi yönetirken bütün kararları, düzenlemeleri, İslam’a müracaat ederek mi alıyorsunuz?Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Nass var nass” diye zihinlere kazınan ifadesi en...

Referans İslam mı? Yani, ülkeyi yönetirken bütün kararları, düzenlemeleri, İslam’a müracaat ederek mi alıyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Nass var nass” diye zihinlere kazınan ifadesi en azından ekonomi alanında referans olarak Kur’an’a başvurulduğu izlenimini veriyor.

Buradan yola çıkarak sorulacaktır, iktidarın ekonomi alanındaki tüm kararları İslam ve onun ana Kitabı olan Kur’an hükümleri referans alınarak mı belirlenmektedir?

Aynı şekilde ülkenin tüm yönetim ilkeleri anayasal planda “laiklik” öngörülse bile “fiilen” islâmî referanslarla mı belirlenmektedir?

Böyle bir değerlendirmenin laikliği anayasanın değiştirilemez ilkesi olarak gören çevreler için bambaşka bir anlam taşıdığını biliyorum ama ben olaya başka yönden bakıyorum.

Başka yönden, yani...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 2.844 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.102 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.388 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar