Pişmek pişirmek

Yemek programları tv’lerin en çok izlenen programları arasında. Onun için de haber kanallarında bile farklı formatlarda yemek programları sunuluyor. Yemek programlarının yarışma niteliğinde formatlananları da ayrıca ilgi çekiyor.

Yemek programları tv’lerin en çok izlenen programları arasında. Onun için de haber kanallarında bile farklı formatlarda yemek programları sunuluyor. Yemek programlarının yarışma niteliğinde formatlananları da ayrıca ilgi çekiyor. Salgının getirdiği “ev günleri”nde bu programlardan izlediğimiz oluyor. 

Master-şef şu sıralar finale yaklaştı. Bir yandan siyaset, memleket yönetimi üzerinde de yazıyoruz ya, zaman zaman mutfaktan siyasete, memleket yönetimine gel-gitler olmuyor değil. 

“Ürünü tanımak” mutfak dünyasının en önemli meselesi benim anladığım. Ürünün kimyası, fiziği, neyden ne çıkar, ney ne ile bir arada bulunur, “Ürünü tanımak” mutfak dünyasının en önemli meselesi benim anladığım. Ürünün kimyası, fiziği, neyden ne çıkar, ney ne ile bir arada bulunur, bulunmaz, tuz ne işe yarar, fazlası – azı ne yapar, yağ ne işe yarar, undan ne çıkar, baharatın yemekteki rolü nedir, sebzenin yeşili – moru, kanatlı hayvanların etleri,  koyun, kuzu, büyük baş - küçük baş, deniz ürünleri, hangi et kaç dakikada pişer, mühürleme nedir, ürüne ne katar, az pişmiş – orta pişmiş çok pişmiş….

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 1.563 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 748 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.364 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar