Ortak bileşkeyi bulmak

Başlıktaki ifade “Millet İttifakı’nın başkan adayı problemi”ni ifade ediyor.CHP ve İyi Parti resmi bileşeni Millet İttifakı’nın…Ancak Saadet, Gelecek, Deva ve Demokrat Parti de, gerek sistemin genel...

Başlıktaki ifade “Millet İttifakı’nın başkan adayı problemi”ni ifade ediyor.

CHP ve İyi Parti resmi bileşeni Millet İttifakı’nın…

Ancak Saadet, Gelecek, Deva ve Demokrat Parti de, gerek sistemin genel yapısı gerekse Tayyip Erdoğan’ın iş tutma yöntemine itirazda, İttifak’ın resmi ortakları ile aynı çizgide yer tutuyorlar.

Onun için de 6 parti temsilcileri, en azından mevcut sisteme alternatif olarak düşündükleri yapı ve nasıl bir değişim süreci yürütüleceğine dair ortak zemin arayışı içinde görüşmeler yapıyorlar. Adım adım uzlaşmalar gerçekleştiğine dair açıklamalar da var.

Ancak işin sonunun varıp “Ortak Başkan adayı”nda noktalanacağı kesin. Ne de olsa Tayyip Erdoğan, hem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bugün geldiği biçim açısından hem de toplumdaki karşılığı açısından, ona rakip olacak kişiyi hem önemli kılıyor hem de niteliklerini belirliyor.

Sonuçta Tayyip Erdoğan’ı yenecek bir aday araması gerekiyor karşısında...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayıplı konu 19 Mart 2024 | 112 Okunma İktidar et – ekmek kuyruklarını ne zaman görecek? 17 Mart 2024 | 1.015 Okunma Refah ile DEM arasında 15 Mart 2024 | 1.469 Okunma Kampanyada stratejik hata 14 Mart 2024 | 3.195 Okunma Erdoğan’ın “2 milyarlık” hayıflanması 12 Mart 2024 | 3.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar