O yazı nasıl doğmuştu?

O yazı, “Seni seviyoruz savunan adam” yazısıdır. Merhum Erbakan Hoca’nın Anayasa Mahkemesindeki savunma görüntüsünün üzerine yazılmıştır. Bir kişi kutsaması değildir, bir...

O yazı, “Seni seviyoruz savunan adam” yazısıdır.

Merhum Erbakan Hoca’nın Anayasa Mahkemesindeki savunma görüntüsünün üzerine yazılmıştır. Bir kişi kutsaması değildir, bir kişinin şahsında davanın sembolleşmesine yönelik serenaddır.

28 Şubat günleridir.

Ben aslında Refah Partisi yerelde sorumluluk üstlenmeye başladığı dönemden beri bizim camiadaki siyasi yapıların değerlendirmesine yönelik yazılar yazarım. Bunların bir kısmı eleştiri içeriklidir ve o dönemde zaman zaman Refah tabanının tepkilerini de almıştır.

O dönemde mesela “Parti ve cemaat” başlıklı bir yazı yazdım. Milli Gazete’de, cemaat liderlerinin Erbakan Hoca’ya bağlılık bildirmesi istikametinde yazılar çıkıyor, bu bağlılığı bildirmeyenler de yeriliyordu.

Dedim ki: “Cemaatleri bir partinin uzantısı haline getirmek doğru değil. Cemaatler bir insan inşa zemini olarak kalsın, orada yüreği sağlam insanlar yetişsin, siyasete girecekse o insanlar girsin, siyasetin kalitesi yükselsin. Ama cemaatler insan inşası misyonundan uzaklaşmasın.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.181 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.115 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.406 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar