NATO’da sorunlar çözüldü mü?

25 Mayıs tarihli yazım “Asıl soru: Veto Amerika’yı hizaya getirecek mi?” şeklindeydi.Vetoyu İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı kullanıyorduk. Çünkü bu iki ülkede...

25 Mayıs tarihli yazım “Asıl soru: Veto Amerika’yı hizaya getirecek mi?” şeklindeydi.

Vetoyu İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı kullanıyorduk. Çünkü bu iki ülkede Türkiye’nin “Terör örgütü” diye tanımladığı yapılara faaliyet imkânı veriliyordu. NATO, üyelerinin güvenliğini önceleyen bir örgütse, ona dahil olacak olanlar da diğer ülkelerin güvenliğini tehdit eden yapılara zemin olmamalıydılar. Türkiye haklıydı. Türkiye haklıydı ama Amerika başta olmak üzere NATO’nun diğer üyeleri de Rusya tehdidine karşı bu iki ülkeyi bünyeye almak istiyorlardı.

Müzakereler, müzakereler, geldik Madrid Zirvesine. İlk gün, o iş bitti, İsveç ve Finlandiya ile Türkiye arasında bir mutabakat imzalandı. Artık bu ülkeler, PKK, PYD-YPG ve “Türkiye’de terör örgütü olarak tanımlanan” ifadesiyle mutabakat metnine giren “FETÖ” ve iltisakları ile mücadele edecek.

Biden, Finlandiya ve İsveç liderlerini kanatları altına aldığını sembolize eden fotoğrafla, hedefe ulaştığını dünyaya duyurdu.

Peki sonrası?

Benim yazıma konu olan “Veto’nun ABD’yi hiza getirmek”le ne ilgisi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.092 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.354 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.049 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar