MHP için dönüm noktası mı?

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (13.01.2022)'' MHP için dönüm noktası mı?'' başlıklı yazısı.

Ak Parti kurulurken, Abdullah Gül’ün, “Dışarda konuşamayacağımız hiçbir şeyi içerde konuşmayalım” gibi bir uyarıda bulunduğunu biliyorum. Bu, bir anlamda Nizam – Selamet – Refah çizgisinin cemaat türü yapılanmasına yönelik özeleştirinin ifadesiydi. Ak Parti bir süre öyle yürüdü, şimdi gelinen noktada, o hassasiyet korunabiliyor mu, soru.

En son Cemaat olayında, kamuoyu önünde savunulamayacak işlerin mahrem ortamlarda yapılıyor olmasının sancıları yaşandı. Cemaat yapıları sağlıklı değerlendirmeler yapmadıkları taktirde, benzeri olayları daha pek çok göreceğimiz muhakkak.

Bunları MHP içindeki sıkıntıları değerlendirmek için hatırlattım. Benzeri sıkıntılar HDP’de var. Partide hangi otorite etkili sorusu net cevaplanmayınca her ortamda “Nereden emir alınıyor?” sorusunun gündeme gelmesi kaçınılmaz oluyor.

Şimdi, MHP etrafında bir cinayet işlendi. MHP’nin yan kuruluşu Ülkü Ocakları’nda 10 yıl başkanlık yapmış bir kişi, yine Ülkü Ocakları iltisaklı kişilerin karıştığı bir cinayetle gün ortasında öldürüldü.

Belli ki olayın kol kırılır yen içinde kalır gibi bir muamele görmesi mümkün değil. T 24’ten...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.441 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.132 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.457 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 765 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar