Kılıçdaroğlu’nun gezileri

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (08.11.2022)''Kılıçdaroğlu’nun gezileri'' başlıklı yazısı.

-Tabii ki dış gezilerinden bahsediyoruz. Kendisi planladığı sonucu elde etmiş midir bilmem, ama seçim sürecini yaşayan ve iddialı her liderin her adımının hesaplanarak atılması gereği dikkate alındığında Türkiye’ye yansıması açısından ve hem kendi yürüyüşü için hem 6’lı masa için olumsuz olmuştur. Bu noktada “olumsuz” ifadesi de en nazik olanıdır.

-Bu olumsuzluğu anlamak için hem CHP hem de 6’lı masada paydaşlık eden tüm muhalefetin savunma konumuna düşmüş olmalarına bakmak yeterli. Bu olumsuzluğu görmek için iktidarın tüm propagandasını bu alana yoğunlaştırmış olmasına bakmak yeterli. Kitlelerde de geziler “hamburger ve 8 kayıp saat” dışında konuşulmuyor.

-Bu geziler, adaylığı söz konusu bir siyasetçinin kendisini dünyanın güç merkezlerine tanıtmak için yapılmışsa, bu, içerde seçim sürecini yaşayan ülkede iktidarın ekonomi alanındaki zaafını dış ilişkilerdeki meydan okumalarla kapattığı bir zamanda ciddi bir söylem zaafı oluşturmuştur.

-Doğru, Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin kuruluş safhasında ABD’ye, Avrupa ülkelerine geziler yapmış ve oralarda, çıkılan siyasi yolculuğun mahiyetini, bana göre -Refah’tan farkını-, muhtemelen Ortadoğu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 24 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 3.905 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.316 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar