Karargah Hürriyet

15 Temmuz dolayısıyla darbelerin güncelliğini kaybetmediği, 20'nci yıldönümü dolayısıyla 28 Şubat'ın gündemde olduğu bir ortamda, Hürriyet gibi iyi sabıkası bulunmayan bir gazetede “Karargah...

15 Temmuz dolayısıyla darbelerin güncelliğini kaybetmediği, 20'nci yıldönümü dolayısıyla 28 Şubat'ın gündemde olduğu bir ortamda, Hürriyet gibi iyi sabıkası bulunmayan bir gazetede “Karargah rahatsız” diye bir manşet atmak, gün ortasında hırsızlık yapmak kadar aymazca bir iştir. Ve gazetenin yazı işleri o aymazlığı yapmıştır.

Haber Hande Fırat imzası taşıyor.

Hande Fırat imzalı bir haberden böyle bir aymazlık üretmek apayrı bir maharete sahip olmayı gerektirir.

Hande Fırat'ın, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı'nı halk ile buluşturarak, gazetecilikten öte milli bir misyon ifa ettiği bizzat Ak Parti dünyasında kabul edilen bir durumdur. Bu sebeple Hande Fırat'ın TSK'da darbe hazırlığı iması taşıyan “Rahatsızlık” haberine imza atacak birisi olmadığını sanırım basın dünyası ve sanırım, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil “Devlet ricali” teslim edecektir.

Ayrıca haber, bir konu hariç, genelde Karargah'ın, medya ve siyaset ortamında Genelkurmay Başkanı'na yönelik iddialardan rahatsızlığını ortaya koymaktadır. “Akit'e başsağlığı, Cumhurbaşkanı ile yapılan ziyaretler, ABD'li generalin ayağına gitmek, Çuvalcı generalin madalya takması, Kardak gezisi, Darbeci Dişli ile ortak villa iddiası...” gibi. Bunların hiçbirinde Karargah'ın mevcut yönetime karşı “rahatsızlığı”nı gösteren, dolayısıyla “Darbe eğilimi” ile bağlantılı bir muhteva yoktur. “Bir konu hariç” dedim. O da “Silahlı kuvvetlerde başörtüsü kararı” ile ilgilidir. Fırat'ın haberinde Karargah'ın o konu ile ilgili “Yapılan düzenlemede Karargah'ın görüşünün alınmadığı, Genelkurmay Başkanlığı'nın dahli olmadığı” bilgisini verdiği belirtiliyor. Bu ifade, bir itirazı, serzenişi, rahatsızlığı yansıtıyor mu, evet o hissediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.415 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.132 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.449 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 765 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar