İyi Parti’nin yüzde 35 oyu olsaydı

Türkiye, ya da muhalefet İyi Parti’nin yerel seçimlerde “İttifak” yapıp yapmayacağını tartışıyor. Meral Akşener “Zinhar ittifak yapmayacağız” diyor, “Biz bu partiyi CHP’li...

Türkiye, ya da muhalefet İyi Parti’nin yerel seçimlerde “İttifak” yapıp yapmayacağını tartışıyor. Meral Akşener “Zinhar ittifak yapmayacağız” diyor, “Biz bu partiyi CHP’li adayları başkan seçtirmek için kurmadık” diyor… “İşbirliği” kapısının açık tutulduğu gibi bir ihtimalden de söz ediliyor ama, Meral Hanım’ın kamuoyuna yansıyan tavırları derin bir canı yanmaşlığın izlerini veriyor.

İyi Parti cenahından “Matematik ittifakı zorunlu kılıyor” türü ya da “İttifaksız girilirse biz İyi Parti olarak sıfır çekeriz, diğer muhalefet partileri de büyük zaafa düşer” yollu açıklamalar geliyorsa da, Meral Hanım henüz o uyarılara kapalı gözüküyor.

İyi Parti’nin oyu yüzde 10 civarında… Bir ara kamuoyu yoklamalarında yüzde 20’ler konuşuldu ama ülke çapındaki seçimlerde sandığa yansıyan oran yüzde 10’un çok üzerine çıkmadı.

Belli ki yüzde 10 oy ile yerel yönetici seçmek hadi ihtiyatlı söyleyelim, kolay değil.

Nasıl bir mantığı olabilir o zaman “İttifaksızlığın”?

Yüzde 35 rakamı halen iktidarda bulunan Ak Parti’nin yüzde 49’lardan geldiği oran. Ak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 55 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 840 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.739 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.978 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar