İçişlerinde olan neden yargıda olmuyor?

Normalde sistemin en tepe noktasında Cumhurbaşkanı bulunuyor. Hükümet sistemi doğrudan Cumhurbaşkanı’nın iradesiyle belirleniyor. Bakanlar Cumhurbaşkanı’nın iradesi, talimatı, görevlendirmesi ile hareket ediyor. Onun...

Normalde sistemin en tepe noktasında Cumhurbaşkanı bulunuyor. Hükümet sistemi doğrudan Cumhurbaşkanı’nın iradesiyle belirleniyor. Bakanlar Cumhurbaşkanı’nın iradesi, talimatı, görevlendirmesi ile hareket ediyor. Onun için bakanların icraatını tek başına bir hamle olarak değerlendirmek yerine, Cumhurbaşkanı iradesi ile birlikte değerlendirmek gerekiyor.

Şimdi gelişmelere bakalım:

İçişleri Bakanlığına getirilen Ali Yerlikaya, göreve gelir gelmez, önce Emniyet bünyesinde görevden almalar, yeni görevlendirmeler gerçekleştirdi.

Ardından da Ayhan Bora Kaplan’dan başlamak üzere çetelere, suç örgütlerine, uyuşturucu mafyasına karşı operasyonlara başladı. Üstelik bu kararlığının devam edeceğini bildirdi.

Çetelere yönelik operasyonların bir noktasında yargı ayağı bulunduğu bilgileri de Ayhan Bora Kaplan operasyonuyla birlikte gündeme geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 71 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 840 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.739 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.978 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar