Güç boyutu İman boyutu

Dün sabah Erkam Radyo’da kahvaltıda sohbet ediyoruz. Kahvaltılarımız dostların katılımı ile bir gündem muhasebesine dönüşüyor. Tayyip Bey’in “Seferberlik...

Dün sabah Erkam Radyo’da kahvaltıda sohbet ediyoruz. Kahvaltılarımız dostların katılımı ile bir gündem muhasebesine dönüşüyor.

Tayyip Bey’in “Seferberlik çağrısı” üzerine de konuşuluyor. Senai Bey (Demirci) hepsi de çok önemli olan isimleri art arda sıraladıktan sonra şöyle bir soru sordu:

- 15 Temmuz gecesi bu isimler insanları meydana, direnişe çağırsaydı insanlar sokağa çıkar mıydı?

Soruyu sorarken bunun cevabının herkes için aynı olduğunun farkındaydı.

6 Aralık tarihli yazımın başlığı“Ayağına taş değmesin” şeklindeydi. Tayyip Erdoğan için söylemiştim bunu. O yazı şöyle bitiyordu:

“Bir ortamda Tayyip Bey’e “Siz sizden öte bir anlam taşıyorsunuz” demiştim. O inançtayım. Bu bir güzelleme değil. Öyle şeyler yapmam. Bazen insan kendisini aşan bir misyonla yüklenir. Bir tarihi yürüyüşe tekabül eder. Tayyip Bey odur. Ayağına taş değmesin! Coğrafyanın canı yanar.”

Bu paragrafta yer alan “Bu bir güzelleme değil. Öyle şeyler yapmam” cümlelerinin altını bir kere daha çizmek isterim. Tayyip Bey’i kişisel olarak sevmek ayrı, bir emanet olan ve ülke için aklın – yüreğin konuşması gereken sütunlarda değerlendirme yapmak ayrı. Bu sütunlarda bütün birikimimin ülkem ve davam için seferber olduğunu ifade etmem lazım.

O sebeple söylüyorum, bugün Tayyip Erdoğan’ın bu ülke ve coğrafya için taşıdığı misyon, kendisini aşan bir misyondur. Onun için de, o yazıda da, başka yazılarda da korunması gerektiğini, yere kapaklanmasına fırsat verilmemesini, bazen kendisine rağmen korunması gerektiğini yazdım. Elbet Türkiye’nin ve İslam dünyasının kaderi onunla başlayıp onunla bitmiyor, ancak, tarihi kırılma noktalarında bazı simaların özel rol ile donatıldığı da bir gerçektir.

Son toplantıda bizzat söyledikleri de bu çerçevede: “Kesinlikle bu saldırılar bizim şahsımıza yönelik değil, ortada daha büyük bir oyun var. Saldırıya uğrayan bizim şahsımızda somutlaştırdıkları büyük, yeni, özgür Türkiye mücadelesidir.”

Yeni Özgür Türkiye mücadelesi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 2.382 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.090 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.370 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar