Gazze, ah Gazze...

7 Ekim’den bu yana Gazze… Hamas’ın eyleminden…Her gün Gazze yazamıyoruz, tabii olarak, İslâm dünyasındaki yazarlar dahil dünyada kimse de yazmıyor… Çünkü her gün dünyanın farklı...

7 Ekim’den bu yana Gazze… Hamas’ın eyleminden…

Her gün Gazze yazamıyoruz, tabii olarak, İslâm dünyasındaki yazarlar dahil dünyada kimse de yazmıyor…

Çünkü her gün dünyanın farklı yerlerinde yaşanan olaylar “Gazze rutini” haline gelen “Acı”nın önüne geçiyor.

Dünyada Gazze’ye en duyarlı olduğu farz edilen bizim ülkemize bakalım, Gazze her gün bir çığlık halinde yüreklerimizde mi? En sıradan seçim tartışmaları bile diyelim haber bültenlerinin saatlerini doldurmuyor mu? Tartışma programlarında Gazze’deki süregiden cinayetleri azaltalı çok olmadı mı?

Oysa Gazze orada can çekişmeye devam ediyor. Evet çocuklar ölüyor hâlâ, bazen İsrail’in hâlâ devam eden hunharca saldırılarından ölüyor, ve açlıktan ölüyor hatta.

“Kuzey Gazze” diye ayrı bir başlık açılıyor… İnsanların açlıktan her şeyi, ama her şeyi yemek zorunda kaldığı “Kuzey Gazze” diye bir dünya var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.444 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.107 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 506 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.502 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.144 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar