Furkan Vakfı polis şiddeti

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (22.03.2022)''Furkan Vakfı polis şiddeti'' başlıklı yazısı.

Furkan Vakfı diye bir yapı var. Bir İslâm anlayışı etrafında buluşan insanların oluşturduğu bir yapı. Alparslan Kuytul o yapının merkez insanı.

Bir süredir gerilimlerin odağında bulunuyor.

Alparslan Kuytul, islâmî gerekçeler göstererek iktidarın bazı uygulamalarını eleştiriyor. Buradan doğan rahatsızlıkla Kuytul’a yönelik yaptırımlar devreye giriyor. Yapıyı “illegal” hale getirme istikametinde yaptırımlar bunlar. Mesela Kuytul hakkında hem FETÖ, hem IŞİD, hem PKK bağlantıları iddiasıyla davalar açılmış, uzun süre cezaevinde tutulmuş.

Yapı kolay pes edecek nitelikte gözükmüyor. Tepkilerini basın açıklamaları veya gösterilerle seslendiriyor. Yapının şu ana kadar şiddet içeren bir tavrı olmadı. Zaten devlet gözetimini üzerlerinde hissettikleri de belli. Ancak uslu durmak gibi bir yaklaşımları olmadığı da belli.

Pazar günü Adana’da cezaevinde tutulan 8 kişi ile ilgili bir protesto gösterisi düzenlemek istediler ve açık polis şiddeti ile karşılaştılar. Polis, kayda alındıklarını bile bile açık şiddet uyguladı. Belli ki bir doldurulmuşluk var. Devletin kolluk gücünün demokratik eylemlerin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.724 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.973 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 507 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.505 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar