Erdoğan’ın zorlukları

Siyaset zor iş. Bu zorlukları en derinden yaşayan insanlardan birinin şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunda şüphe yok.Faizin bir kalemde 750 baz puan artırılarak yüzde 25’e çıkarılması en çok onun...

Siyaset zor iş. Bu zorlukları en derinden yaşayan insanlardan birinin şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunda şüphe yok.

Faizin bir kalemde 750 baz puan artırılarak yüzde 25’e çıkarılması en çok onun tavrı ile bağlantılı değerlendirmelere konu oluyor. Çünkü bu karar onun hem faizle hem de Merkez Bankası yönetimi ile ilgili duruşunu ilgilendiriyor.

Faizle ilgili ilkesel bir duruşu var: Kur’an’ın “Faiz yasağı”“Nass” diye niteleyip, onu iktisadi bakışının temeline koyup “Faiz sebep enflasyon sonuç”tan yola çıkarak düşük faiz politikası ile enflasyonun da düşeceğini öngörüyordu. Şimdilik yüzde 25’lik, kim bilir zamanla belki daha da artacak olan ilkesel yaklaşımının sonuç vermediğinin kabulü anlamına geliyor. Burada “Nass”ın gölgelenmesi gibi vahim durum bir yana sayın Cumhurbaşkanı’nın “Ekonomi bilgisi”ne dair iddiasının da sarsılacağı açık. (Bu noktada sayın Cumhurbaşkanı’nın üst iradesi yanında Berat Albayrak’ın ve Nurettin Nebati’nin sorumluluklarından bahsetmek gerekli mi bilmiyorum.)

Bunun yanında sayın Cumhurbaşkanı tam da bu mesele ile ilgili olarak Merkez Bankası...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 828 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.739 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.978 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.140 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar