En büyük risk

Çok açık ve net: Şu sıralar dikkate alınması gereken en büyük risk, yargıda, silahlı kuvvetlerde ve üniversitelerde muhafazakar bilinen kadroların “FETÖ mensubu” yaftasıyla tasfiye edilmesi ve özellikle...

Çok açık ve net: Şu sıralar dikkate alınması gereken en büyük risk, yargıda, silahlı kuvvetlerde ve üniversitelerde muhafazakar bilinen kadroların “FETÖ mensubu” yaftasıyla tasfiye edilmesi ve özellikle Doğu Perinçek’in uzantılarına alan açılmasıdır.

“FETÖ/PDY” yapılanmasının, devlet bünyesindeki özel kadrolaşmaları en çetin biçimde gündeme getirdiği bir vakıa. Son darbe girişimi, bu yapıların tasfiye edilmesini de kaçınılmaz hale getirmiş bulunuyor.

Ve bütün devlette bir tasfiye süreci işliyor.

Peki nasıl işliyor bu tasfiye süreci?

İşte buna bakmak lazım.

Bir bilgi:

Silahlı Kuvvetlerde hala bir subayın dosyasında “Dini içerikli toplantılara katılır” notuna yer veriliyor. Bu, sözümona FETÖ yapılanması karşısındaki duyarlılığın uzantısı. Ama böyle bir notun, pekala herhangi bir dindar insan için negatif not niteliğine dönüşmesi kaçınılmaz.

FETÖ hadisesi, mesela silahlı kuvvetler bünyesindeki tasfiyelerin, arkadan gelene “yer açma” projesinin uzantısı olduğunu ortaya koymuştur. Peki diyelim FETÖ tasfiye edildi, sonra ne olacak? Kimin yerine kim geçecek ve yeni komuta kademeleri nasıl şekillenecek?

Benzeri bir durumun yargıda ve üniversite camiasında söz konusu olduğuna dair bilgiler

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.464 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.132 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.500 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 765 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar