Ekonominin 15 Temmuz’u olur mu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Türkiye'nin ekonomiyle teslim alınmasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. 15 Temmuz'un...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Türkiye'nin ekonomiyle teslim alınmasına rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. 15 Temmuz'un devamı olarak gördüğümüz bir badireyi daha geride bırakacağız" dedi.

Belli ki sayın Cumhurbaşkanının zihninden ekonomi çıkmıyor. Ve belli ki ekonominin sıkıntılı bir yapıda olduğu gerçeğini görmezden gelemiyor.

Ne yapıyor?

Vatandaşın içinde bulunduğu yangının siyasi bir bedele dönüşmesini önlemeye çalışıyor.

Geliştirdiği ve tüm kadroların kullanmasını arzuladığı söylemlerden birisi, “Dünyada da benzeri sıkıntılar yaşanıyor, hatta pek çok gelişmiş Batı ülkesi bizden daha kötü durumda” şeklinde.

Bir ara “Orada raflar boş, bizde bereket yağıyor” söylemi geliştirilmişti, ancak bunun inandırıcılığı çabuk sönmüş olmalı ki, şimdi “Dünyada da benzeri sıkıntılar yaşanıyor”la yetiniliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 41 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 499 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.502 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.140 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.801 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar