Ekonomide hatadan dönülebilir mi?

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü 03.06.2022)''Ekonomide hatadan dönülebilir mi?'' başlıklı yazısı.

Tayyip Erdoğan için “Kendini revize edebilen lider” ifadesi kullanılır zaman zaman. “Revize edebilen” yani “hatadan dönen, yanlışta ısrar etmeyen…” Bu, onun “liderlik erdemi” içinde sayılır.

Sürekli revizyon itibar sarsıcı olur, çünkü sürekli hata yapılıyor anlamına gelir, ancak “hatadan dönmeyi göze almak”, memleketin – insanların hayrı için kendi itibarından fedakarlık yapmak anlamına geldiği için liderin erdem hanesine yazılır.

Sağlıklı yapılarda lidere bu anlamda yardımcı olunur. Evet, gene liderin karizması düşünülür, ona yaklaşımın hassasiyetleri dikkate alınır, ama lidere sadakat onu yanlışlardan korumakla da bağlantılı olduğu için yanlış gidişe karşı uyarılır.

Ekonomi iyi gitmiyor. Evet bir kesim hala yağlı – ballı yaşıyor. Bunun görüntüleri de var. Ama çok çok büyük bir kesim, alt gelir grupları zaten ateşin tam göbeğinde, orta gelir grubu bile şartlarla baş etmekte zorlanıyor. “Zorlanıyor”un anlamı şu ki; sofrası dahil daha kısıtlı bir hayatın içine doğru savrulduğunu görüyor. Buna büyük şehrin daha kenar semtlerine doğru gitmek ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim itiraz etmeliydi? 29 Mart 2024 | 25 Okunma Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.949 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.670 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 802 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar