‘Dış güçler’

“Dış güçler” ifadesinin memleketimizde özel bir anlam kazandığı bilinir. Özel anlam, içeriyi, zaman zaman içerdeki siyaseti de etkileyen bir “Dış tehdit” niteliği taşıyor. Kimi zaman...

“Dış güçler” ifadesinin memleketimizde özel bir anlam kazandığı bilinir. Özel anlam, içeriyi, zaman zaman içerdeki siyaseti de etkileyen bir “Dış tehdit” niteliği taşıyor. Kimi zaman “Beka sorunu” gündemi oluşur ve bu, bir yerde “Dış güçler”e bağlanır. Bu kapsama zaman zaman Amerika girer, beynelmilel Siyonizm girer, farklı ideolojik bakışa göre Rusya girer.

İçerde kazandığı anlama bakılırsa siyaseti etkilemek ister “Dış güçler.” Bu, “Dış güç”ün içerdeki kimi siyasi güçleri düşman, kimilerini de “kullanılabilir” görmesi demektir. “Düşman” olarak gördüğünü devirmek ister “Dış güç”, desteklediğini ise iktidar yapmaya çalışır.

Bu kanaatin çok yaygın olduğunu kabul etmek gerekiyor. Bu kanaat siyaseten iş yaptığı için de siyasi kadrolar toplumu bu açıdan beslerler.

Peki “Dış güçler”in Türkiye’ye yönelik tehditleri ve hesapları gerçek midir, yoksa abartılmış korkular (bir tür paranoya) mı söz konusudur?

Ya da şöyle soralım: “Dış güç ve tehdit” temasını gündemde tutan ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.461 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.132 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.475 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 765 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar