“Devlet içinde devlet” işkillenmesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “İşkilleniyorum, diyor, işkillenmek benim işim.” “İşkillenmek” neden Süleyman Soylu’nun işi olsun?” sorusu aklınıza geliyorsa cevabı var: “Çünkü o İçişleri Bakanı ve güvenlik meseleleri ondan sorulur.”

İşte CHP’li belediyelerin yardım kampanyası yürütememesi işi buradan çıkıyor. Sayın Soylu, yardım kampanyasını “güvenlik meselesi” olarak görüyor. “Bu da nereden çıkıyor?” diyorsanız cevabı var: Halk TV’de ve Fox’ta birileri CHP’li belediyelerden söz ederken “Yerel hükümet” ifadesini kullanıyor, bu da HDP’li belediyelerde devreye konan “Öz yönetim” uygulamasını hatırlatıyor, işte sayın Bakan bütün bunlardan dolayı “Ben işkillenirim arkadaş” deme gereği duyuyor. Şu sözler de sayın Soylu’nun CNNTürk’teki programda kurduğu cümleler: 
“Yardım toplamada neden izin alınıyor? Çünkü bu kamunun işidir. Devlet izin vermeden banka numaraları açıklarsanız başka bir devlet oluşturmak istiyorsunuz demektir.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ayıplı konu 19 Mart 2024 | 220 Okunma İktidar et – ekmek kuyruklarını ne zaman görecek? 17 Mart 2024 | 1.015 Okunma Refah ile DEM arasında 15 Mart 2024 | 1.469 Okunma Kampanyada stratejik hata 14 Mart 2024 | 3.196 Okunma Erdoğan’ın “2 milyarlık” hayıflanması 12 Mart 2024 | 3.462 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum