Demirtaş’a çağrı

Bu iş nasıl bir iş? Kürtler diye bir kavim var. Kendilerini Türk veya Arap olarak tanımlamıyorlar. Dışardan böyle tanımlamak, onların sadece Kürtlük bilincini artırıyor.

Bu iş nasıl bir iş?

Kürtler diye bir kavim var. Kendilerini Türk veya Arap olarak tanımlamıyorlar. Dışardan böyle tanımlamak, onların sadece Kürtlük bilincini artırıyor.

Türkiye’de Kürtler var, Irak’ta, İran’da, Suriye’de Kürtler var. Nasıl Türkiye olarak “Dış Türkler” diye bir dünyamız var ise, sayılan her ülkeye göre de “Dış Kürtler” toplulukları var. Bunlar da tıpkı bizim mesela Almanya’daki ya da Orta Asya’daki Türklerle ilgilendiğimiz gibi birbirinin kaderi ile ilgileniyorlar. Aslında bünyesinde ciddi bir Kürt topluluğu bulunuyor ve Kürtler bu ülkenin ana insan unsuru içinde yer alıyor olmaları hasebiyle Türkiye’nin bir “Dış Kürtler sahiplenmesi” içinde bulunması da yadırganmaz. Bunun Türkiye için Amerika’dan çok daha hayati bir gereklilik olduğunu söylemek yanlış değildir.

Bu dört ülkedeki Kürtler, bulundukları yerde kimliklerini kaybetmeyi istemiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.464 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.132 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.500 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 765 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar