Cemil Çiçek’e göre istikrarın 5 ayağı

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (20.11.2022)'' Cemil Çiçek’e göre istikrarın 5 ayağı'' başlıklı yazısı.

Cemil Çiçek artık bir siyaset duayeni. Siyaseti takip ediyor ve düşüncelerini çeşitli zeminlerde paylaşıyor. Gördüğüm kadarıyla o zeminlerden birisi de siyaset yazarlarının sütunları. Zaman zaman her düşünceden insanı kimisini düzeltme gereği duyduğu için, kimisi ile yeni bilgiler paylaşmak için arıyor. Evet, devlet yönetiminin bir kademesinde sorumluluk da taşıyor, o sorumluluğu gözden uzak tutmuyor ama, düşüncelerinin daha geniş bir çerçeveye oturduğu açık.

Yazılarımı takip edenler, zaman zaman benim sütunuma da konuk olduğunu bilirler.

“Devlet çekapı” başlıklı yazım üzerine yine arandım. Ülkenin istikrarı bağlamında koalisyonların ve tek başına iktidarların değeri üzerine düşüncelerini ifade etti. Değerlendirmelerini şöyle özetleyebilirim:

-Türkiye’de koalisyon şikâyeti ve istikrarın “tek başına iktidar”a bağlanması düşüncesi, muhafazakâr ve milliyetçi kesimlerle Adalet Partisi arasına mesafe girmeye başlamasından sonraki siyaset söylemidir. Adalet Partisi’nden kurucu kadrolar tasfiye edilmiş, milliyetçiler ayrı parti kurmuşlar, muhafazakârlar Erbakan’ın başlattığı harekete ilgi duymaya başlamışlar ve Demokratik Parti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.031 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 761 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.142 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.373 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.053 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar