Bugün kalb gündemi

Bugün kalb gündemi. İki gün böyle olsun. Umreden döndük. Hiç olmazsa iki gün o dünyanın esintilerini taşımak isterim. Aslında hep kalb gündemi. Ve aslında her şeye kalb gündemi ile bakmak. Kalb...

Bugün kalb gündemi.

İki gün böyle olsun. Umreden döndük. Hiç olmazsa iki gün o dünyanın esintilerini taşımak isterim.

Aslında hep kalb gündemi. Ve aslında her şeye kalb gündemi ile bakmak. Kalb işçiliği gibi, kalbi yoğurmak gibi, kalbi diri tutmak gibi bir gündem.

“Kalb Allah'ı zikrederek doyuma ulaşır.”

Bu bir Kur'an ifadesi. Allah'ı unutmayarak, her işin ruhuna Allah ile ilişkiyi yerleştirerek.

Allah “Bana kalb-i selim getirin” diyor ebedi yolculuğa çıktığınız zaman. “Perdelenmemiş, hastalanmamış, mühürlenmemiş, taşlaşmamış... bir kalb.” Bunlar da Kur'an'da var.

İslam, yani ölçülerini Allah Teala'nın belirlediği hayat çerçevesi, inancı, ibadeti, bütün insan ilişkileri ile, Allah ile ilişkileri diri tutma amacına yöneliktir denilebilir.

Çünkü o diri olursa her şey yerli yerine oturur, o ilişki diri olmazsa, pörsüdüğü, unutulduğu, yara aldığı, esnediği zamanlarda insan başka dünyalara savrulma riski ile karşı karşıya kalır.

Günde beş vakit namazla mü'min, elleri, yüzü, gözleri, ayakları, kulağı, beyni ile ve bunlardan akan verilerin ulaştığı kalbi ile Yaratan'ın huzuruna “Temiz” çıkma dersini alır. “Huzuruna geldim ve temiz geldim ya Rabbi” der.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.441 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.132 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.457 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 765 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar