Bu işin çözümü kavgayı derinleştirmekte mi?

Bugün temel bir ülke meselesi üzerine hasbihal yapmak istiyorum. Şöyle başlayalım:Şu anda AK Parti liderliği ile taban arasında HDP konusunda bir kanaat birliği oluştuğu söylenebilir; “HDP kötü, Kandil’in...

Bugün temel bir ülke meselesi üzerine hasbihal yapmak istiyorum. Şöyle başlayalım:

Şu anda AK Parti liderliği ile taban arasında HDP konusunda bir kanaat birliği oluştuğu söylenebilir; “HDP kötü, Kandil’in devamı, onunla ilişkili herkes de terörle iş birliği halinde, Türkiye’nin düşmanı.”
Bu MHP’nin de söylemi.

Çözüm süreci döneminde AK Parti liderliği, tabanı, “ikna etme” gibi bir durumla karşı karşıya olduğunu görmüştü. Biz, Akil İnsanlar’ın “İç Anadolu” heyeti olarak bu noktada en çetin şartları biz yaşamıştık.
Çözüm süreci, “Türk – Kürt kardeşliği” üzerine kurulmuştu. “Analar ağlamasın”dı. “Türklerle Kürtler evlilikle, ticari ilişkilerle, binlerce yıl İslam içinde yol almakla” iç içe geçmişlerdi. Biz bunu anlattık. O dönemde iktidar da, MHP ve Perinçek’in partisi (o dönem İşçi Partisi) ile boğuşuyordu. Bize de alanda en büyük tepki bu iki yapıdan gelmişti.

Bugün iktidarla MHP ve Perinçek’in dili aynı noktada buluşmuş durumda. İlginç olan, AK Parti bile tabanını, Bahçeli -Perinçek söylemi istikametinde dönüştürmüş gözüküyor.

Mesela AK Parti cenahından sade...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim itiraz etmeliydi? 29 Mart 2024 | 25 Okunma Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 2.949 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.670 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 802 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar