Birisi ters yolda ama kim?

Temel fıkrası malum: Otobanda ters yola girmiş de karşıdan gelen araçlara bakıp isyan ediyor: “Ula, bu nedur, diyor, herkes ters yolda….”Şu sıralar dünyada ve ülkemizde ekonomi gelişmelerine bakan herkes...

Temel fıkrası malum: Otobanda ters yola girmiş de karşıdan gelen araçlara bakıp isyan ediyor: “Ula, bu nedur, diyor, herkes ters yolda….”

Şu sıralar dünyada ve ülkemizde ekonomi gelişmelerine bakan herkes, Amerika’dan Avrupa’ya, hatta Rusya’ya kadar bir çok büyük ekonomi pandeminin ardından enflasyonun anormal yükselmesi karşısında faiz artırımına gidip enflasyonu kontrol altına almayı planlarken, Türkiye’nin farklı bir yol takip ederek, önce peş peşe faiz indirimine gidip, sonra da düşük faizde sabit tutması karşısında aynı soruyu soruyor:

-Acaba kim yanlış yolda?

En son “paranın patronu” kabul edilen MB Başkanı Kavcıoğlu’ya soruldu bu soru. Başkan şunu söyledi: “Kim yanlış kim doğru yapıyor zaman gösterir.”

Tabii ortada Türkiye’nin boğuştuğu bir enflasyon canavarı var. İktidar ekonomiye ilişkin tahminlerini sürekli güncelleme ihtiyacı duyuyor. Kavcıoğlu bile son basın toplantısında yıl sonu enflasyon tahminini 17.6 puan artırarak 60.4’e çıkardıklarını açıkladı. Döviz kurları tutulamıyor. Dolar-TL’nin nerede duracağı bilinmiyor. Türkiye’nin risk primi 900 puanın üzerine çıkmış. Cari açık azalmıyor, artıyor.

Başkan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.046 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.346 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.049 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.510 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar