Biden gelecek beyinleri yıkayacak ve...

Şu Süleyman Soylu’nun “14 Mayıs siyasi darbe girişimidir” sözü… Halk sandığa gidecek, oyunu verecek, sandıktan muhalefet galip çıkacak ve bütün bunları ABD Başkanı Biden...

Şu Süleyman Soylu’nun “14 Mayıs siyasi darbe girişimidir” sözü… Halk sandığa gidecek, oyunu verecek, sandıktan muhalefet galip çıkacak ve bütün bunları ABD Başkanı Biden gerçekleştirecek!

Nasıl? Demiş ya, daha başkan olmadan, “Bu adamı darbe ile değil sandıkta değiştirmeliyiz. Bunun için de muhalefeti desteklemeliyiz.”

Süleyman Soylu bu sözleri getirip, 14 Mayıs 2023 seçimlerinin arefesinde gündeme soktu.

Bunun altında belli ki “seçimin kaybedilme” riskini görüyor olmak var. Kaybedilirse “Bizi Amerika yıktı” denecek. Bir de “Darbe” ve “Amerika” kelimelerini bir araya getirir, bunu da muhalefetle birleştirirsek toplumdaki “Dış güçler alerjisi” ile buluşabilir miyiz hesabı var.

Kendinden emin olanlar, Biden’ın sözlerini çok güzel halk deyişleri ile, mesela, “Kelin tırnağı olsa kendi başını taşır” ya da “İtin duası kabul olsa gökten ekmek yağardı” gibi ifadelerle karşılayabilirlerdi.

Nitekim muhalefet “Gölge etme başka ihsan etmez” tepkisini peşin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 46 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.341 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 858 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.774 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.979 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar