Beka sorunu

"Beka”,“baki kalmak” anlamına geliyor. “Varlığını devam ettirmek” diye tercüme edilebilir. Halkımız “Sonsuzca var olma” anlamında Allah’ın sıfatları arasında...

"Beka”,“baki kalmak” anlamına geliyor. “Varlığını devam ettirmek” diye tercüme edilebilir. Halkımız “Sonsuzca var olma” anlamında Allah’ın sıfatları arasında yer alması sebebiyle “beka” kelimesini tanır.

Konu, ülkenin varoluş - yok oluş, hayat - memat, ölüm - kalım meselesi çerçevesinde ve bizzat Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın sözleri arasında gündeme geliyor. 

“Beka sorunu”ile birlikte, yine Sayın Cumhurbaşkanı, “Sevr şartlarına dönme” riskinden bahsediyor, buna karşı “İstiklal Savaşı kadar hayati bir mücadele verildiği”ni söylüyor ve halkı “Milli seferberliğe” davet ediyor.

Bütün bunlar, ülke olarak adeta yok edici bir tehditle karşı karşıya olduğumuz anlamına geliyor.

Sayın Cumhurbaşkanı, mesela dolar yükselmesini bile, Türkiye’ye karşı yürütülen mücadelenin bir parçası olarak zikrediyor, halkın dolar bozdurma seferberliğini de “Beka mücadelesi”nde kararlılık ifadesi olarak değerlendiriyor.

Dolar yükselmesi, 15 Temmuz’la, FETÖ ile, PKK’nın çözüm sürecini bozup yeniden teröre başlaması ile, Suriye’de Türkiye’ye yönelik bir tehdit olarak PKK/PYD yapılanmasının devreye sokulması ile birlikte değerlendirildiğinde, Trump’ın seçilmesinin getirdiği belirsizlikten çıkıp, Türkiye’nin vurulması eksenine oturuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.089 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.069 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.351 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 858 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.782 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar