Babacan’ın 6’lı masa için gelecek tasarımı

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (26.07.2022)''Babacan’ın 6’lı masa için gelecek tasarımı'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kur, faiz, enflasyon şeytan üçgeni ile sıkıştırıldıklarını” ifade ediyor. AKP’li Şamil Tayyar iktidarın ekonomideki sıkıştırılmışlığının halka yansımasını “Çekirdek seçmen dışındaki belirleyici kitle, iktidara kırgın, muhalefetten umutsuz” şeklinde değerlendiriyor.

“Muhalefetten umutsuz” ifadesi, pek çok kamuoyu araştırmasında da “Henüz muhalefete güçlü bir akış yok” ya da “Muhalefet de yeterli heyecanı uyandıramıyor” şeklindeki sonuç değerlendirmeleri ile ortaya konuyor.

Seçmenin henüz arada bulunuş hali iktidarı “Geçmeni yeniden kazanma” motuvasyonuna sevk ediyor, muhalefeti de “problem nerede, 6’lı masa hangi beklentiyi karşılayamıyor?” sorularının cevabını araştırmaya yöneltiyor.

Halk tv’den İsmail Saymaz, Ali Babacan’a “Ortak aday, yapı ittifaka dönüşecek mi?” türünden 6’lı masanın en kritik konuları ile ilgili bazı sorular sormuş.

Babacan’ın cevapları, 6’lı masa olarak alınacak yola ilişkin önemli ipuçları veriyor ve bunlar oldukça çetin başlıklar oluşturuyor. Babacan’ın sözlerini...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 3.855 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.310 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.163 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.381 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar