Asıl soru: Veto ABD’yi hizaya getirebilecek mi?

NATO ile ilgili yaşanan veto geriliminde sonucu belirleyecek sorular bence şunlar:-Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya girişi, ABD’nin stratejik hesapları noktasında ne kadar vazgeçilmez?-NATO’ya giriş İsveç ve...

NATO ile ilgili yaşanan veto geriliminde sonucu belirleyecek sorular bence şunlar:

-Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya girişi, ABD’nin stratejik hesapları noktasında ne kadar vazgeçilmez?

-NATO’ya giriş İsveç ve Finlandiya için ne kadar vazgeçilmez? Diğer bir ifadeyle İsveç ve Finlandiya “Rus tehdidi”ni ne kadar yakın tehlike olarak görüyor?

-Avrupa ülkeleri “terör örgütü uzantıları"na barınma vs. imkânı sağlamayı ne ölçüde kendi ülke çıkarları ile örtüştürüyor?

-Türkiye için “terör örgütü” ilişkileri çerçevesinde en güncel – yakın tehlike Kuzey – Doğu Suriye’de üstlenmiş olan ve “devlet yapılanması” istikametinde yürüyen “PYD-YPG” varlığı olduğuna ve bu yapı, öncelikle ABD himayesinde ete-kemiğe bürünme sürecinde yol aldığına göre Türkiye’nin NATO’nun önüne koyduğu “veto silahı” nihayetinde PYD-YPG üzerindeki Amerikan himayesini ortadan kaldırmayı başarmalıdır. Buradaki soru şudur: Türkiye’nin veto hamlesi İsveç ve Finlandiya’da sonuç alsa bile buradaki Amerikan himayesini de ortadan kaldırabilecek midir?

-Yani mesela Türkiye tarafından PYD-YPG’ye...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.462 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.132 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.481 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 765 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar