Ankara’nın göbeğinde...

Son zamanlarda “Ankara’nın göbeğinde” diye başlayan haberler bir hayli fazlalaştı. Bu haberler genellikle, “olması imkânsız, yapılması cesaret isteyen, tehlikeli, devletin kesinlikle önlemesi gereken, orada...

Son zamanlarda “Ankara’nın göbeğinde” diye başlayan haberler bir hayli fazlalaştı. Bu haberler genellikle, “olması imkânsız, yapılması cesaret isteyen, tehlikeli, devletin kesinlikle önlemesi gereken, orada yapıldığında bir anlamda devlet zaafını – güvenlik zaafını da ortaya koyan” işleri kamuoyuna duyuruyor.

Misal:

-Ankara’nın göbeğinde, hatta İçişleri Bakanlığı’nın önünde eylem yapmak için gelen iki teröristten biri kendini patlattı, biri de başından vurularak etkisiz hale getirildi.

-Ankara’nın göbeğinde işler yapan bir mafya lideri yurt dışına kaçmak üzere Esenboğa’ya giderken bir operasyonla yakalandı.

-Ankara’nın göbeğinde eski ülkü ocakları başkanı Sinan Ateş, Cuma namazından çıktığı sırada kurşunlanarak hayatını kaybetti.

Bu tarz haberler çoğalmışsa, çoğalma istidadını da içinde barındırır. Ve aslında her yönetim için alarm niteliğindedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 840 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.739 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.978 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.140 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar