Amerika’nın stratejik aklı çamura batmış durumda

Günün, yani, evet Hamas’ın başlattığı ve İsrail’in bunu fırsat bilerek ortaya koyduğu “Gazze vahşeti”nin ayrıştırdığı safların getirdiği soru şu: Amerika bütün...

Günün, yani, evet Hamas’ın başlattığı ve İsrail’in bunu fırsat bilerek ortaya koyduğu “Gazze vahşeti”nin ayrıştırdığı safların getirdiği soru şu: Amerika bütün Ortadoğu politikalarını İsrail’e mi bağladı?

Bölgede en stratejik ilişkileri kurduğu Türkiye ile bile ilişkileri derin sorunlar içeriyor. Türkiye, ABD’nin bölge politikalarını kendi güvenliği için tehdit olarak görüyor. Belli ki bu ilişki böyle sürdürülemez.

Amerika’nın Yahudilerden ve sonuç itibariyle İsrail’den yana politika izlemek zorunda olduğu anlaşılabilir. Çünkü Amerika’da derin bir Siyonist nüfuz söz konusu, bunu dünya biliyor.

Ama öyle olsa bile Amerika’da sadece siyonistler yaşamıyor, Amerika’yı getirip, Siyonizmin bile en kanlı versiyonunun, Netanyahu ve köktendinci Yahudilik çizgisinin kuyruğuna bağlamak gibi bir durum… Hangi stratejik akılla bağdaşıyor?

Biden, “Ben siyonistim” diyor dünyanın gözü önünde… Bunun bütün dünya tarafından onaylanacak bir ilişki olduğunu mu düşünüyor.

ABD Dışişleri Bakanı, eli kanlı Siyonist Netanyahu’yu kucaklarken “Buraya bir Yahudi olarak geldim” diyerek, Amerika’yı bu kanlı serüvenin kuyruğuna...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 796 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.739 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.978 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.140 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar