Amerika hangi koalisyonun içinde?

Bugünün en güncel sorusu bence şu olmalı: - Amerika Suriye’de hangi koalisyonun içinde?  Sorulması gereken ikinci soru şöyle: - DAEŞ nerde? Hani DAEŞ’in kelle koparan görüntüleri? Nereye kayboldu...

Bugünün en güncel sorusu bence şu olmalı: - Amerika Suriye’de hangi koalisyonun içinde? 

Sorulması gereken ikinci soru şöyle:

- DAEŞ nerde? Hani DAEŞ’in kelle koparan görüntüleri? Nereye kayboldu birdenbire?

Bu soruya şunu ilave edebiliriz:

- DAEŞ gerçek bir vahşet yapılanması mı, yoksa onunla mücadele adına bölgenin tanzimi için üretilmiş bir sanal canavar mı?

Bir başka soru şöyle:

- Arap Baharı’nın islamcı yönetimler getiren akışı, Amerika kadar Rusya’yı da tedirgin etti ve bu, Mısır’da darbeyi, Suriye’de Esed yönetiminin kalıcılığı noktasında Amerikan ve Rus politikalarını aynı hizaya mı getirdi?  

Bir diğer soru şu:

- Dünya gündeminin en sıcak konusunu teşkil eden mülteciler, Suriye’de hangi bombardımanlarla ve askeri operasyonlarla yaşadıkları bölgeleri terk edip başka ülkelere sığınmak zorunda kalıyorlar?

Ve şu soruyu da sormalıyız:

- Suriye krizi neden birdenbire en çok Türkiye’yi tehdit eden bir konu haline geldi?

Buna da şu soruyu ilave etmeliyiz:

- Burada Ak Parti iktidarının Türkiye için öngördüğü vizyon sebebiyle ödetilmek isnenen bir bedel mi var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.462 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.132 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.481 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 765 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar