Amerika aklını mı yedi?

Türk - Amerikan ilişkilerinin en hassas bir süreçten geçtiği zamanda, 241 sene önceki bir olayı Amerikalı denizcilerin albümüne alıyor, ellerinde Türk bayrağı bulunan bir grubu Amerikalıların nasıl...

Türk - Amerikan ilişkilerinin en hassas bir süreçten geçtiği zamanda, 241 sene önceki bir olayı Amerikalı denizcilerin albümüne alıyor, ellerinde Türk bayrağı bulunan bir grubu Amerikalıların nasıl yendiğini görüntülüyorsunuz.

Bu akıl mı?

Nitekim akıl olmadığını kısa süre içinde anlıyor ve o fotoğrafı kaldırıyorsunuz.

PKK’yı terör örgütü diye niteleyip, onun uzantısı ile Suriye’de işbirliği yapmak akıl mı? İşi gücü Suriye’de Türkiye’nin hassasiyetlerini gözardı etmek gibi okunacak bir tavrın içine girmek akıl mı?

Irak’ta DEAŞ’ın Sünnilere yapılan haksızlığın ürettiği bir yapılanma olduğu bilindiği halde, merkezi hükümette şii ağırlığına oynayıp, İran’ın bütün nüfuz geliştirme hamlelerini gözardı edip, Türkiye’nin hassasiyetlerini sanki gerçekten varmış gibi İbadi yönetiminin tepkilerine boğdurmaya çalışmak akıl mı? İbadi hükümet ya da devlet olsa, orada bilmem kaç ülkenin gücünden oluşan koalisyon gücüne ihtiyaç duyarmış gibi, Irak’ın bağımsızlığı adına Türkiye’nin elini kolunu İbadi urganıyla sağlamaya kalkışmak akıl mı?

Türkiye ile NATO’da müttefik olup, stratejik ortak olup, bölgede Türkiye’yi öfkelendirecek ne mümkünse yapmak akıl mı? Amerika’nın bütün Ortadoğu politikası, Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’yi etkisiz hale getirmek midir? Bunun Türk halkında derin bir Amerikan düşmanlmığı oluşturduğunu görememek akıl mıdır?

Türkiye’nin “Üst akıl” kuşkularıyla Amerika’ya yönelik derin kuşkular beslediği bir zamanda gelecekte ABD Başkanlığına oynayan birisinin “Kürtleri silahlandırmaya devam edeceğiz” demesi akıl mı?

Türkiye’nin bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığı ve bunun arkasında MGK’sında “terör örgütü” diye nitelediği “FETÖ” diye bir yapı bulunduğunu dünyaya ilan ettiği bir zamanda, FETÖ mensuplarına kol - kanat geriyor izlenimi vermek akıl mı?

Anlıyoruz, Amerika, mesela “Büyük Ortadoğu Projesi” ile bu coğrafyada hukukun üstünlüğü, insan hakları, demokrasi gibi disiplinlerin gelişmesini istedi. Bunun için de bu çerçevede bir süreç olarak gördüğü Arap Baharı’na başlangıçta arka çıktı. Ama sürecin İslamcı kadrolar”ı iktidara getirdiğini görünce de frene bastı, hatta darbelerin (Mısır gibi) ve iç savaşların (Suriye gibi) kapısını aralayan bir tavrın içine girdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.066 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.115 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.400 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 764 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar