Ak Parti’de ‘Ömerler’ arayışı

Ak Parti’nin 18’inci kuruluş yıldönümü. 17 yılı tek başına iktidarda geçen bir partinin öyküsü bu. Hiç şüphesiz Türkiye siyaseti için dikkat çekici bir durum. Başarı mı, elbette.

Ama AK Parti’nin 18’inci yılı, büyük başarı duygusu ile kutlamadığı da bir gerçek. Bunu liderden alt kademelere partinin bütün dünyasında görmek mümkün.

Sonuç itibariyle bizzat Erdoğan’ın ifadesiyle “Bambaşka bir parti” arayışından söz edilen bir noktadayız.

Demek ki o bilindik söz gibi “hiçbir şey olmadıysa da bir şeyler oldu” ki bu arayış dile getiriliyor.

Genel Başkan Erdoğan’ın 18. Yıl kutlamasındaki konuşması tabii ki “moral verici”bir konuşma olmalıydı. Başka türlü düşünmek eşyanın tabiatına aykırı olurdu.

Ama bir başka boyutun dikkat çekmediği de söylenemez. Ne o?

-Bir şeyler yapmalıyız, yapacağız, üslubu.

Ne diyor Tayyip bey?

“-Bize Ömer’ler lazım, diyor. Bu Ömer’leri bulduğumuzda, şu andaki konumumuzdan daha ileri bir konuma geçeceğiz. Hiç endişeniz olmasın.”

Onu dinleyenler ne kadar anladı bu sözü, ya da medyada Ak Parti yorumu yapanlar anladı mı, bilmem. Bu Tayyip Erdoğan’ı besleyen, ya da konuşma metnini yazan kişi-kadronun “Kültür” zemininden doğan bir söz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 741 Okunma Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 5.315 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.047 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 636 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum