AK Parti ve ABD

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren’in bugünkü (07.04.2022)''AK Parti ve ABD’’ başlıklı yazısı.

Konu, Ethem Sancak’ın “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” cümlesiyle güncellendi. Hoş, Ethem Sancak, işin sonra “One minute” ile değiştiğini de söylüyor konuşmasında.

Ethem Sancak eski Aydınlıkçı – Maocu idi, sonra değişti, kendi ifadesiyle sıkı bir “Erdoğan aşığı” oldu. Ak Parti MKYK’sına girdi, çok tartışmalı ihaleler aldı.

Şimdilerde Perincekgiller ile takılıyor, Moskova’ya gidip, Türkiye’nin NATO üyeliğini eleştiriyor, Rusya ile ilişkiler geliştirmeye çalışıyor.

İşte buradan konu, yani Ak Parti’nin Amerika ile ilişkileri güncellendi, diyorum. Yani o iddialar yeni olmadığı için güncellendi, demek gerekiyor.

Ak Parti’nin Amerika tarafından iktidara getirildiği iddiasını en çok Saadetliler telaffuz etmişlerdir, sanıyorum. Bunun için gerekçe olarak başta Erdoğan olmak üzere Ak Parti ileri gelenlerinin kuruluş safhasında Amerika’ya seyahatleri ve oradaki görüşmeleri gösterilmiştir.

Ben de bir çok yazımda bu konuyu ele aldım. Şöyle yaklaştım: Ak Parti’nin ABD tarafından iktidara...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 854 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 630 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.504 Okunma Bayramda iki mesele bizi yakmalı 11 Nisan 2024 | 344 Okunma Bayram yahu bu bayram... 09 Nisan 2024 | 762 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar