AK Parti kendi geçmişini yiyor

AYM – Yargıtay kapışması…İki üst yargı kurumunun birbirini anayasa suçu işlemekle suçlayacak kadar ayrışması… Yargıtay cenahından AYM, bireysel başvurular hakkında verdiği kararlarla...

AYM – Yargıtay kapışması…

İki üst yargı kurumunun birbirini anayasa suçu işlemekle suçlayacak kadar ayrışması… Yargıtay cenahından AYM, bireysel başvurular hakkında verdiği kararlarla “Anayasa’nın 14’üncü maddesini ıskalayan”, yani teröristlere alan açan kararlara imza atacak bir yapıda gözüküyor.

Öyle ki bu tavır, iktidarın yanındaki bir gazeteye, 9 AYM üyesinin boy hedefi olarak gösterilmesine kadar uzanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, süreç nasıl gelişmişse, yani Özbekistan’da hangi bilgi ve yoruma ulaşmışsa, uçakta taraf oluyor. Şöyle diyor:

“Her şeyden önce Yargıtay’ın bir yüksek mahkeme olduğunu herhalde kimse inkar edemez. Anayasa Mahkemesi bu noktada maalesef birçok yanlışları da arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir. Şu an itibarıyla Yargıtay’ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez. Anayasa Mahkemesinin kararına karşı Yargıtay da şu anda demiştir ki “Sen yüksek mahkemeysen ben de yüksek mahkemeyim ve yüksek mahkeme olarak da şu anda sizinle ilgili bir yaptırımı ben de talep ediyorum.”

O arada, Yargıtay 3’üncü dairenin çıkışını yadırgayıcı açıklamalar yapan partilileri uyarıyor:...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 796 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.739 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.978 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.140 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar