Ah İslam Dünyası!

“İslam dünyasının İslam Dünyası olabilme mücadelesi...” deyip duruyordum ya... “Türkiye'de ve İslam Dünyasında neler oluyor?”başlıklı sayısız konferans verdim bu konuda....

“İslam dünyasının İslam Dünyası olabilme mücadelesi...” deyip duruyordum ya...

“Türkiye'de ve İslam Dünyasında neler oluyor?”başlıklı sayısız konferans verdim bu konuda. “Büyük Hesaplaşma yaşandığını” söyledim. Bunun bir boyutunda “Türkiye'nin Türkiye olma mücadelesi” bulunduğunu yazdım, söyledim. “100 yıllık parantezin kapatılması” bununla ilgiliydi. “Alt alta üst üste boğuşmalar”dan söz ettim. “Bir patlama olur, kimin düşeceği belli olmaz, dikkatli olmak lazım” dedim.

“Arap baharı”ile başlayan umutlar vardı. İslam coğrafyasında sömürgeci güçlerin eyalet valisi gibi hareket eden diktatörlükler yıkılıyor, Müslüman halklar kendi yönetimlerini seçiyorlardı.

Cezayir'de İslami Selamet Partisi'ne yönelik darbenin, Türkiye'de Refah Partisi'ne yönelik post modern darbenin 1990'larda kaldığı zannediliyordu.

Ama Mısır'da halk iradesinin iktidarı sadece 1 yıl dayanabildi. Mursi'yi devirdiler. Amerika devirenleri “Demokrasiyi kurtarmak” gerekçesiyle kutsadı.

“Suriye'de Esed devrilince kim iktidara gelecek?”sorusunun cevabı Mısır benzeri bir kadroyu işaretlediği için Esed'in kalmasına göz yumuldu ve Suriye iç savaş bataklığına döndürüldü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan için zor zamanlar 18 Nisan 2024 | 3.847 Okunma İsrail ya da Amerika İran’ı dövseler... 16 Nisan 2024 | 1.038 Okunma Atatürk anayasası-1924 14 Nisan 2024 | 635 Okunma Sonuca üzüldüm mü sevindim mi? 12 Nisan 2024 | 2.507 Okunma Bayramda iki mesele bizi yakmalı 11 Nisan 2024 | 344 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar